RESTAURANT L'ESPORTELL DEL BOU

RESTAURANT L'ESPORTELL DEL BOU
C/ Diputat Orga, 3-5 PICAMOIXONS Telf. 977604868  - Mòbil: 636691647
E-mail: info@esportelldelbou.com Web  www.esportelldelbou.com
Un lloc per gaudir de tots els sentits

L’antic molí d’oli s’ha adaptat en un ampli i singular menjador amb capacitat per 130 persones.

“El Menjador de la calçotada”

Menjador on juga la llum natural, amb cabuda per 70 persones disposades a degustar la més autèntica tradició de les nostres terres.

“El menjador de fusta”

Un menjador de elegant decoració, amb grans vidrieres d’arc amb vistes al pati i la calidesa de la fusta al sostre.

“El clot i el menjador del pà “

Si busqueu intimitat i el caliu que donen la pedra i la decoració rústica, trobareu un espai ideal per petites reunions familiars o d’empresa en qualsevol d’aquests dos menjadors per 8 o 12 persones que us oferim.

“El Pati”

Un pati interior on podreu gaudir d’un sopar envoltats per l’aroma de l’ornament floral natural i el só de l’aigua rajant de la font, amb cabuda per 40 persones.

“La Terrassa”

Si voleu sopar a la fresca, tenim una terrassa amb un preciós enfustat on disfrutar del menjar i la brisa en companyia d’amics o familiars.
El conjunt està format pels espais característics de la casa de pagès- celler- cub- pou- pati-etc- que barrejats amb una acurada restauració s'aconsegueix un entorn rústec acollidor.

Hem volgut fer de la nostra carta una síntesi del millor de la cuina tradicional i les més sorprenents actualitzacions del sentit del gust.

Tenim alguns plats dels més enyorats com els rostits i els guisats, cuinats a foc lent en cassola de fang. Només tenim un secret, paciència i productes de primera qualitat.

Proposem també un passeig per les estacions amb una carta de temporada que tria els millors aliments de cada época de l’any. De la frescor de les amanides i la sensualitat de les maduixes a l’estiu, a l’aroma reconfortant dels brous a l’hivern i el tacte dels fruits al paladar. No oblidem la cantarella dels bons vins, sempre trobarem el maridatge perfecte per a cada àpat.

La Calçotada ...

Quan els dies s’escurçen i arriba el fred encetem la nostra calçotada, joia de les nostres terres que són el màxim exponent de la tradició gastronòmica del paisatge del Alt camp.

És l’hora de degustar el calçot en el seu optim moment de consum, cuit a l’aroma de les redoltes de l’any anterior i acompanyat de la saborosa salsa…i la carn a la brasa amb la seva guarnició i l’espurneig de l’all-i-oli. Tot ho endolcim amb la crema catalana i reguem amb vi de la terra i cava brut. La nostra calçotada és el gust de la nostra terra i la nostra tradició.
A casa nostre no volem que la calçotada sigui un àpat més, si no una “festa” , envoltats dels nostres familiars i,o amics i que junts passem un dia inoblidable , sense presses , cues ni horaris marcats . Podreu gaudir d’uns calçots cuits amb redoltes de la poda dels ceps de l’any anterior . Uns calçots que han estat seleccionats per. al nostre restaurant i que en podreu menjar tots els que vulgueu

La salsa es l’element indispensable per. gaudir d’un excel·lent calçot , feta amb la recepta de les nostres avies amb els millors ingredients de les nostres terres , quan en tindrem prou de menjar calçots , ens posarem mans a la feina per menjar la llonganissa i botifarra amb mongetes , les costelles de xai amb patata i carxofa al caliu , tot cuit a les brases d’alzina que l’hi donaran aquell gust tant especial d’una bona carn feta a la brasa, veurem un bon vi de la terra que com mana la tradició serà beguts amb porró per. poder brindar amb els postres un cava brut nature .

Acabarem la menjar amb l’autentica crema catalana i si ens plau , una taronja de les terres properes de l’Ebre.

Fer una calçotada a l’Esportell es viure una festa, la calçotada ¡¡

ON SOM

Mostra un mapa més gran